کابینت انزو

کابینت آشپزخانه انزو

امروزه تنوع در رنگ و طرح کابینت آشپزخانه بسیار زیاده شده است و دیگر مثل گذشته نمیتوان کابینت های ام دی اف را تنها یک نمونه موجود در بازار برای نصب معرفی کرد . همه روزه اسامی جدیدی همچون کابینت انزو ، کابینت ممبران و … می شنویم که به عنوان یک فرد حتی غیرمتخصص در زمینه کابینت سازی ، بد نیست تا با این نوع کابینت ها که نسبتا جدید محسوب می شوند آشنایی داشته باشیم تا هنگام نصب و اجرای هرکدام برای منزل یا محل کار ، با اطلاعات بیشتری نسبت به هزینه پرداختی اقدام کنیم .

کابینت انزو را میتوان در وهله اول اینگونه معرفی کرد که : کابینت انزو یک الهام گیری از برندی به نام انزو تولید شرکت خارجی Zentique است . از این جهت نمیتوان خود کابینت را با جنس انزو معرفی کرد در واقع انزو یک روش خاص ساخت و یک جنس روکش متفاوت میتواند باشد . یک نکته مهم در این قسمت وجود دارد که باید به آن توجه کنید !

روش ساخت کابینت های انزو تقریبا مشابه با کابینت های ممبران است . در کایبنت های ممبران ، طرح های خاصی را میتوان توسط دستگاه سی ان سی بر روی مغزی ام دی اف هک نموده و سپس توسط دستگاه مخصوص ، روکش های کابینت را تحت فشار پرس نمود تا طرح های حکاکی شده خود را نشان دهند . در کابینت های انزو نیز دقیقا همین روش ساخت وجود دارد . در حقیقت میتوان کابینت انزو را نوعی کابینت ممبران دانست . با این توصیف ها میتوان این نوع کابینت را ( انزو ) کابینت طرح انزو نامید .

کابینت آشپزخانه enzo

در کابینت های طرح انزو ، کمی طرح های برجسته بیشتر به چشم میخورند به این معنی که رویه اصلی درب ها ، کمی بیرون تر از سطح اصلی کل کابینت ها هستند که میتوانید در تصاویر این صفحه بخوبی تفاوت را مشاهده کنید . در حقیقت وجه تمایز این نوع کابینت با طرح های ممبران در مدل درب های کابینت هستند و در انزو به نوعی 4 طرف درب های به شکلی ساخته می شوند که نمایی بسیار برجسته و 3 بعدی داشه باشند .

در این بین حقیقتی نیز وجود دارد که کابینت انزو ساخته شده در ایران ، هیچکدام مربوط به شرکت Zentique نیستند و همگی به شکل طرح ، توسط تولید کنندگان ایرانی و داخلی اجرا می شوند . متریال اصلی این نوع کابینت ها همان ام دی اف است . در این بین اگر کابینت انزو به نوعی کابینت ممبران محسوب می شود ، بد نیست ببینیم این دو نوع کابینت با هم چه تفاوت هایی دارند !

تفاوت کابینت انزو با کابینت های ممبران

اولین تفاوت در مورد این دو کابینت را میتوان اینگونه بیان کرد که کابینت های انزو عموما توسط ورق های ام دی اف با ضخامت 25 میل متر ساخته می شوند که این امر هم باعث ضحامت خود قطعات کابینت است و هم اینکه وزن کابینت بیشتر خواهد شد ، در مقابل کابینت های ممبران از ورق های ام دی افی به ضخامت 16 میلی متر تولید می شوند که یک استاندارد عمومی تر است .

البته این دو عدد یعنی 16 و 25 ، استانداردهایی عمومی هستند و شاید کابینت ساز شما برای ساخت کابینت انزو مقادیر دیگری را جهت ضخامت درنظر داشته باشد که در این مورد باید با وی حتما صحبت کنید . علاوه بر ضخامت خود ام دی اف ها ، ضخامت روکش های کابینت نیز در نوع ممبران و انزو تفاوت دارد و بازهم انزو در این مورد ضخامت بیشتری خواهد داشت ( این مورد باعث مقاومت روکش ها نیز خواهد شد ) .

کابینت enzo

تفاوت در ظاهر نیز گزینه بعدی در مورد این دو کابینت است . کابینت های انزو عموما با رنگ های تماما سفید و یا سفید صدفی نصب می شوند . این درحالی است که کابینت های ممبران در تنوع رنگ حرف اول را دربین همه نمونه های میزند از این جهت باید دقت داشته باشید که تنوع رنگ برای شما تا چه اندازه اهمیت دارد . کابینت های انزو اینگونه هستند که گویا ترکیب شده از کابینت های ممبران و هایگلاس در رنگ های سفید هستند ( شاید این درست ترین تعریف برای کابینت انزو باشد که طرح و روش ساخت آن از کابینت های ممبران و روکش و رنگ از کابینت های هایگلاس روشن است ) .

در مورد قیمت نیز باید گفت که هزینه ساخت کابینت های انزو بیشتر از کابینت های ممبران است و دلیل این هزینه بیشتر نیز ، حجم بیشتر ام دی اف مصرفی ، روکش و کمی نیز هزینه های نصب است .

معایب کابینت های طرح انزو

در مورد معایب کابینت های انزو ، شاید بتوان به دلیل تشابه زیاد با کابینت های ممبران ، همان معایب را نیز برای این نوع از کابینت ها بیان کرد پس :

اگر نحوه اجرای طرح و نصب روکش در این مدل به درستی اجرا نشود ، طرح نهایی زیبایی و استحکام لازمه را نخواهد داشت . در مورد طرح همواره گفته شده که نباید از طرح هایی با تراکم زیاد یا اصطلاحا بسیار شلوغ استفاده کنید به این دلیل که احتمال دارد حین اجرای روکش ، برخی فضاها به درستی به روکش چسبیده نشوند و همین بخش باعث جدا شدن روکش از طرح کلی کابینت شود . ینابراین باید دقت داشته باشید که کیفیت نمونه کارهای مجری شما حتما قابل قبول باشد . در مورد این نوع از کابینت ها به این دلیل که مهم ترین نکته در همین بخش روکش است ، آن را به عنوان اولین گزینه که باید به آن توجه شود خدمتتان معرفی کردیم .

درب کابینت انزو

اگر تراکم طرح های کابینت بسیار زیاد باشد ، حتی با کیفیت کاری مناسب نیز احتمال دارد کابینت ها در آینده دچار کمی از دست دادن ظرافت شوند ، در کل کابینت های طرح دار را با نماهایی ساده و چهارچوبی اجرا می کنند تا هم کمی جذابیت به کار اضافه شود و هم اینکه هزینه نیز کاهش یابد چرا که با تراکم طرح ، هزینه نیز بیشتر است به این دلیل که چاپ و اصطلاحا حکاکی طرح ها توسط دستگاه سی ان سی انجام خواهد شد و عموما این طرح ها نیز بصورت متری اجرا می شوند .

نگهداری از این طرح کابینت ها کمی دشوار است به این دلیل که در صورت خرابی ، تعمیرات آنها با دردسر همراه است و به همین دلیل باید از مجاورت آنها با لوازمی همچون اجاق گاز و همچنین اجسام تیز آشپزخانه یا محل کار خودداری کنید . همچنین از تابش مستقیم نور خورشید در مدت طولانی نیز باید پرهیز کرد ، سعی کنید در آشپزخانه یا محل کار از پرده های مناسب جهت ورود نور لازمه و جلوگیری از تابش مستقیم استفاده کنید .

کابینت طرح انزو

عمر این کابینت ها یک عیب نیست چرا که اگر به درستی اجرا شوند میتوانند از 10 الی 20 سال برای شما کارایی داشته باشند . هرگز بخاطر چندمیلیون تومان هزینه کمتر ، کیفیت کار را فدا نکنید به این دلیل که هزینه ساخت کابینت ها امروزه بالا رفته و نمیتوان در صورت پایین بودن کیفیت پروژه نهایی ، سریعا آن را جایگزین کرد .

دسته بندی کابینت های طرح ENZO

در مورد دسته بندی این نوع از کابینت ها باید گفت بسته به نوع محل استفاده میتوان سبک آن را نیز تغییر داد ، از آنجایی که گفته شد این نوع کابینت ها در حقیقت یک نوع کابینت ممبران هستند پس میتوان با توجه به طرح اجرایی و همچنین رنگ بندی ، آن را در حالت مدرن یا کلاسیک اجرا کرد ، اما به دلیل وجود طرح های مختلف و عموما طرح های کلاسیک ، میتوان این کابینت را در بخش دکوراسیون های کلاسیک و سلطنتی بخوبی اجرا کرد .

در کابینت های انزو در حالت کلی نمیتوان از دستگیره های مخفی استفاده کرد . از آنجایی که بیشتر طرح های کلاسیک را برای این طرح از کابینت اجرا می کنند و مهم تر از آن ، درب های این نوع کابینت ها نیز به حالت 3 بعدی اجرا می شوند ، وجود دستگیره در این نوع کابینت ها الزامی است . دستگیره هایی که برای این نوع از کابینت ها استفاده می شود اکثرا از نوع فلزی و در رنگ های کرمی و طلایی هستند .

کابینت رنگ پولیشی

در بین کابینت های انزو شاید جمله خاصی با نام کابینت های پولیشی نیز بشنوید . در حقیقت کابینت های پولیشی نیز همان کابینت های انزو هستند اما در کابینت های انزو معمولی روکش های کابینت از نوع وکیوم و براق هستند ، اما در نوع پولیشی ، در حقیقت بجای روکش ها عمومی ، رنگی از نوع پولیشی استفاده می شود . شاید برایتان عجیب باشد اما حقیقتا این نوع روکش نیز برای کابینت های انزو وجود دارد .

عکس کابینت مدل انزو

رنگ های پولیشی همانند سایر رنگ ها به شکل مایع هستند اما حالت های سفت تر و اسپری آنها نیز وجود دارند . خاصیت این نوع رنگ ها ، جلابخشی و ایجاد شفافیت در سطح مورد نظر است و میتوان برای سطوح چوبی ، پلاستیک و حتی شیشه از این رنگ برای پوشش استفاده کرد .

البته در حالت عمومی از این نوع رنگ ها برای جلا دادن و رفع خط و خش های سطحی استفاده می شود ، به نوعی که یک لایه از این نوع رنگ میتواند تمامی فضاهای خالی حاصل از خراش و آسیب را از بین برده و شفافیت را به سطح برگرداند . در این مورد میتوان یک نتیجه گرفت : ترمیم کابینت های پولیشی بسیار راحت تر از روکش های وکیوم است چرا که میتوان آسیب های وارد بر سطح را با یک لایه رنگ پولیشی از بین برد . اما باید دقت داشته باشید که به دفعات متعدد نیز نمیتوان از این رنگ ها استفاده کرد .

عکس کابینت enzo

البته باید اشاره نیز کرد که رنگ های پولیشی با مزایایی که ممکن است داشته باشند هنوز به شکل کامل نتوانسته است تا جای روکش های وکیوم را بگیرند و در حالت عمومی تر برای جلا بخشی در فضاهایی با متراژ کمتر کاربرد دارند .

سئوالات متداول
آیا کابینت انزو همان ممبران است ؟

باید گفت روش ساخت کابینت های انزو مشابه کابینت های ممبران می باشد اما از لحاظ طرح کلی ، کابینت های انزو بسیار برجسته تر بوده و نمایی سه بعدی دارند ، از این جهت یک طرح مجزا محسوب می شوند .

قیمت کابینت انزو بیشتر است یا ممبران ؟

با توجه به ضخامت ام دی اف و همچنین روکش ، و نیز مدت زمانی طولانی تر برای ساخت ، هزینه کابینت های انزو بیشتر از ممبران خواهد بود .


2 پاسخ به “کابینت انزو”

  1. ali jan 45 گفت:

    چقدر قشنگه این مدل ها واقعا شما هم از این مدل ها کار می کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک + شانزده =

کابینت انزو
مهندس نصرا.. پور منتشر شده در : مرداد ۱۰, ۱۴۰۰
=